Waterzooi met kriekbier
Kipfilet, krieltjes en fijngesneden groentjes in een romige saus van Kriekbier. Wedden dat dit op en top Belgisch gerecht een schot in de roos is bij je gasten? Serveer er een stukje brood bij om in de saus te dopen.

Ingrediënten
Waterzooi met kriekbier
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding




Ingrediënt naam
Bereiding
-
water 2.0 l
-
prei in julienne 0.5 kg
-
selder in julienne 0.5 kg
-
kippenfilet 1.5 kg
-
Kriekbier 0.4 l
-
Vetstof 0.5 l
-
gekookte krieltjes 1.0 kg
Bereiding
-
Bereiding
- Breng het water met de Knorr Professional Kippenbouillon Pasta aan de kook.
- Kook er de groenten beetgaar in en houd deze opzij.
- Gaar in hetzelfde vocht de kippenfilets en houd opzij.
- Breng het kookvocht aan de kook en voeg het Kriekbier en de vetstof toe.
- Bind met de Knorr Blanke roux tot de gewenste dikte.
- Breng verder op smaak met de Knorr Professional Pepermix specerijenpuree en de Knorr Primerba Tuinkuiden.
- Voeg de groenten, kippenfiltets en aardappelen toe en warm het geheel goed door.
TIP: Je kan het Kriekbier ook door Tripel Karmeliet vervangen.