Gehaktballetjes in tomatensaus met bleekselderij en aardappelpuree
Echt een gerecht van vroeger. Een lekkere, ouderwetse stoofschotel.

Ingrediënten
Gehaktballetjes in tomatensaus met bleekselderij en aardappelpuree
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Gehaktballetjes



Bleekselderij



Aardappelpuree

Ingrediënt naam
Gehaktballetjes
-
gemengd gehakt 1.0 kg
-
paneermeel 20.0 g
-
water 1.0 l
Bleekselderij
-
olijfolie 40.0 ml
-
ui, fijngesneden 150.0 g
-
tomatenpuree 30.0 g
-
céleri congelé 800.0 g
Aardappelpuree
-
vetstof 50.0 ml
-
Nootmuskaat, gemalen 2.0 g
Bereiding
-
Gehaktballetjes
Meng het gehakt met de Knoflook, Bouquet de Provence en het paneermeel. Vorm balletjes van telkens ongeveer 30 g.
Breng water aan de kook, voeg de Kippenbouillon toe en gaar de balletjes hierin tot ze bovendrijven. -
Bleekselderij
Verhit de olijfolie en fruit de uien glazig.
Voeg de tomatenpuree en Tomatino, Groentebouillon, 3-Peperpuree en bleekselder toe.
Breng aan de kook en laat sudderen tot de bleekselder gaar is.
Giet de tomatensaus over de gehaktballetjes en warm goed door.
Werk af met gehakte peterselie. -
Aardappelpuree
Breng 1 l water aan de kook met de Phase, Groentebouillon en nootmuskaat. Neem van het vuur en voeg de Gourmet Aardappelpuree toe.