Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Ingrediënten

+

Bereiding

Bereiding

  1. Bereiding

    Verhit de druivenpitolie in een pan. Fruit deajuinblokjes zonder aan te kleuren en voeg de volgende ingrediënten toe: Knorr Professional Specerijenpuree Gember, Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook, kaneel, kruidnagels, steranijszaadjes, kardemom, rode peper zonderde pitjes, korianderzaden en ruw gescheurde combava- en laurierblaadjes. Voeg 2 tl Knorr Professional Intense Flavours Citrus Fresh en 3 el water toe.

    Laat een 10-tal minuten koken op een zacht vuur en zet apart. Wikkel het buikspek in het afkoelde kruidenmengsel. Trek het vlees vacuüm in een kookzak en laat 16 uur garen op 67°C. Laat het gegaarde vlees afkoelen tot 3°C en zet het daarna minstens 48 uur in de koelkast zodat de aroma’s zich ten volle kunnen ontwikkelen. Versnijd het buikspek in blokjes van 4 cm en serveer als voorgerecht.

    Grill het zwoerd tot een krokant korstje op de plancha of in een antikleefpan.

    Voor de saus: laat de honing lichtjes pruttelen in een pan en voeg de rijstazijn, het kookvocht van de vacuümzak en de gevogeltefond toe. Laat het mengsel inkoken tot een licht gebonden saus.