Kalfsblanquette, bloemkoolcrème met vanille
Serveer met pilafrijst of aardappelen op z’n Engels.

Ingrediënten
Kalfsblanquette, bloemkoolcrème met vanille
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Vlees braden

Saus

Opmaak
Ingrediënt naam
Vlees braden
-
kalfsfricassee 12.0 kg
-
uipoeder 50.0 g
-
wortelen 255.0 g
-
citroen 20.0 g
-
water
Saus
-
vanillestokjes 5.0 g
-
Solo Professional Culinair 100.0 ml
-
Bloemkool 714.0 g
Opmaak
-
witte champignons, in schijfjes gesneden 250.0 g
Bereiding
-
Vlees braden
Blancheer de stukken vlees met koud water. Laat uitlekken en afkoelen. Bevochtig het vlees met koud water. Breng aan de kook en schep indien nodig het schuim af. Voeg de uien, de wortels en het citroensap toe. Roer deKnorr Blanke kalfsfonderdoor. Laat 1 uur koken op een zacht vuur. Decanteer het vlees en zet opzij. -
Saus
Decanteer het vlees en zet opzij. Kook de bloemkool in de fond, voeg room toe, mix en voeg de vanille toe. Bind de saus met de blanke roux en zet opzij. -
Opmaak
Voeg de champignons bij het vlees en de garnituur en giet de saus erover. Laat 2 minuten sudderen en serveer goed warm in een stoofpotje.