Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Bereidingswijze lamsschenkel:

Lamsjus

Aardappelsmeus

Boontjes


...

Bereiding

 1. Bereidingswijze lamsschenkel:

  De lamsschenkels kruiden met peper en zout en samen met de tijm en de knoflook aanbakken in de vetstof. Bevochtig met de Authentic Demi-Glace, de kalfsfond en het water en laat deze gedurende 2 uren in een pot zonder deksel zachtjes garen (juist onder het kookpunt) Als het vlees bijna van het vlees valt is het gaar anders nog iets langer garen. Schep het vlees uit de saus en laat deze afkoelen.
 2. Lamsjus

  Neem een nieuwe pan en stoof de gesneden sjalotten samen met een beetje tijm en knoflook aan tot deze mooi glazig zijn. Blus nu met de cognac en flambeer. Voeg nu de Porto toe en laat voor de helft inkoken. Vervolgens 600 ml van de “lamsjus” toevoegen en laten inkoken tot de gewenste dikte. Houd een deel van de saus opzij voor het dresseren. Voor het serveren de saus oproeren op het vuur met een klontje boter.
 3. Aardappelsmeus

  Kook de aardappelen gaar en giet deze af. Droog de aardappelen in de pan en voeg vervolgens de Liquid Concentrate Kip, de boter en het scheutje room toe en duw de aardappelen plat met een vork. Breng het geheel op smaak met witte peper en zout.
 4. Boontjes

  Snij de boontjes in ringetjes.

  De boontjes en sjalot gaan we à la minute garen. Stoof de boontjes zacht aan in vetstof met een snuifje zout. Voeg een scheutje Liquid Concentrate Kip toe en laat rustig inkoken. De boontjes zullen zachtjes garen en de bouillon en de boter zullen een coating vormen die mooi rond de boontjes komt te hangen
 5. Dressage:

  Warm de aardappelsmeus op . Bak de schenkels nog 1 maal hard aan in een beetje Phase. Dresseer een beetje aardappelsmeus in het bord. Leg hierop de goed aangekorste schenkel. Nappeer de saus over de schenkel. Dresseer de boontjes op de schenkel.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu