Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Mechelse Koekoek

  • Mechelse Koekoeken 10.0 st
  • tapenade 200.0 g
  • olijfolie

Witlof

  • Witlof 10.0 st
  • sinaasappelsap 0.5 dl
  • boter 40.0 g

Lente-ui

  • lente-ui 3.0 bs
  • olijfolie
  • peper en zout

Zwarte olijven saus

  • sjalotjes 30.0 g
  • zwarte olijven 60.0 g
  • zwarte knoflookpuree 15.0 g
  • rode wijn 1.0 dl
  • water 5.0 dl

Opmaak

  • postelein 1.0 st
  • Syrha- en Kikunablaadjes 20.0 st
  • broodkruim 15.0 g

Of je nu Mechelse koekoek of Brussels kieken zegt, dit fijne, witte kwaliteitsvlees past als gegoten op je feestmenu. Met geroosterde groenten – witlof en lente-ui – en de donkere vleessaus van olijven en rode wijn verras je je klanten met een gezond, niet-alledaags en toch typisch winters gerecht. 

...

Bereiding

  1. Mechelse Koekoek

    • Maak de kipfilets schoon en verdeel de tapenade onder de huid van de filets.
    • Kruid ze met zout en peper en trek ze los van elkaar vacuüm met wat olijfolie.
    • Gaar ze gedurende 40 minuten op 68ºC in de combi steamer.
    • Haal de kippenborsten uit het vacuüm en bak ze om en om in de geklaarde boter.
  2. Witlof

    • Maak de witlof schoon en doe ze in een passende vacuümzak.
    • Voeg de boter, sinaasappelsap en zout en peper toe en trek het geheel vacuüm.
    • Kook de witlof op 92˚C ca. 30 minuten in de combi steamer.
    • Haal de witlof uit het vacuüm halveer ze en bak aan beide kanten in wat geklaarde boter.
  3. Lente-ui

    • Maak delente-uitjes schoon en blancheer ze kort in water met wat zout.
    • Smeer ze licht in met wat olijfolie en bereid ze kort op een BBQ of rooster ze met een gasbrander.
  4. Zwarte olijven saus

    • Pureer de sjalot samen met de olijven, knoflook en de rode wijn.
    • Giet de puree in een pannetje en breng het geheel aan de kook.
    • Draai de hitte bron laag en laat de puree een paar minuten rustig koken.
    • Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
    • Voeg al roerend de kalfsjus poeder toe en laat het de saus tot rustigtot ca. 2/3 inkoken.
    • Passeer de saus.
  5. Opmaak

    • Verdeel de Mechelse koekoek samen met de witlof en de lente-uitjes over de borden.
    • Schep de saus over de Mechelse koekoek en garneer met de postelein en de syhra leaves.
    • Maak het geheel af het krokante kruim.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu