Quinoasalade
Quinoa (spreek uit als kie-no-wa) is een goede vervanger voor couscous of rijst. De plant waarvan we de zaden gebruiken komt van nature voor in Zuid Amerika. 6000 jaar geleden was het al een belangrijke voedingsbron voor de Inca's.

Ingrediënten
Quinoasalade
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Salade

Afwerking

Ingrediënt naam
Salade
-
water 1.0 l
-
quinoa 500.0 g
-
kerstomaten 200.0 g
-
groene paprika 100.0 g
-
komkommer in blokjes gesneden 1.0 st
-
radijs in plakjes 1.0 bs
-
fijngesnipperde platte peterselie 20.0 g
-
rode ui, in partjes 50.0 g
Afwerking
-
munt 2.0 tk
Bereiding
-
Salade
Breng het water aan de kook, voeg de groentebouillon en de quinoa toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de quinoa op een laag vuur gaat volgens de beschrijving op de verpakking. Spoel de quinoa koud en laat uitlekken. Vermeng de kerstomaten, groene paprika, komkommer, radijs, rode ui en platte peterselie. -
Afwerking
Schep de sjalot-rode ui vinaigrette erdoor. Voeg de quinoa toe en schep de salade nogmaals om. Garneer met munt.