Menu
Punten

Puur en eenvoudig, meer moet dat niet zijn.

Filip Fransen vormt samen met zijn team de bezielers van Witlov. Het zijn echte trendsetters op gebied van barbecue-catering. Filip van Witlov deelt maar wat graag met ons zijn passie, de nieuwste technieken en trends.

Witlov

Wat maakt Witlov zo anders dan alle andere cateraars?

Filip: “Wij gaan vooral uit van kwalitatieve en eerlijke producten. En daarvoor doen we enorm veel aan “food sourcing”. Wij bezoeken onze leveranciers ter plaatse, we kennen hun verhaal, we delen dezelfde waarden. En dat gaat van onze groentetelers tot slagers. Wij houden van echte ambachtelijke bereidingen en zuivere producten. We maken zo goed als alles zelf, en proberen ons aanbod daarom zo eenvoudig mogelijk te houden. Als je kiest voor topproducten dan hebben die niet veel extra’s nodig. En dat is voor ons belangrijk, want wij cateren soms groepen tot 400 personen.”

Er is veel vraag naar beleving, hoe vullen jullie dat in?

Filip: “Wel, om te beginnen stellen we ons graag centraal met ons kookeiland en niet ergens in een hoekje van een event. Mensen worden daardoor automatisch betrokken en zien ons graag bezig. We roosteren ook vaak grotere stukken vlees en dat is zonder twijfel een echte eye-catcher. Soms organiseren we een heuse Argentijnse asado, of we garen “een beest in de put”. Het zijn stuk voor stuk onvergetelijke momenten voor onze gasten. Maar het belangrijkste is misschien wel dat alles à la minute wordt afgesneden. Zo kunnen de gasten genieten van een heerlijk stukje mals vlees, dat nog perfect warm én sappig is.

Wat bedoelen jullie met sharing dinner?

Filip: “Onze groenteschotels worden onder de gasten doorgegeven waardoor je een grotere betrokkenheid tussen de gasten creëert. Ook het vlees dat à la minute wordt afgesneden, leggen we op grote schalen. De gasten kunnen dan zelf het stukje nemen wat hen het meeste aanspreekt. Een perfecte manier om het ijs te breken.”

Welke trends moeten we nog in het oog houden?

Filip: “Roken is toch wel de grootste trend op dit moment. Wij hebben altijd rooktonnen mee waarmee we ter plaatse warm roken. Da’s de ideale techniek om vettere stukken vis en vlees te garen. Het is lekker, en het ziet er ook nog goed uit.”

Wat is voorgoed verleden tijd?

Filip: “Je moet echt niet meer afkomen met een aardappelsalade in mayonaise en wat geraspte wortelen. Dat kan de huidige klant absoluut niet meer waarderen. Verras je gasten daarom liever met bijvoorbeeld een heerlijk slaatje van venkel, gepekelde rozenblaadjes en citroensap. Of een tarte tatin van groenten met zelfgemaakt bladerdeeg. Gevulde portobello’s zijn bij ons altijd een ongelooflijke topper, we hebben ze altijd mee. Groenten zijn bij ons net zo belangrijk als het vlees, het is zelfs ons handelsmerk. En da’s maar goed ook. Je kan hier makkelijk je creativiteit in kwijt.”

Eenvoud werkt het best?

Filip: “Zo is het! Het is beter dat je maar 3-4 stukken vlees of vis aanbiedt, maar van uitstekende kwaliteit en eenvoudig bereid. Bovendien is het voor ons heel belangrijk dat het vlees zo zuiver mogelijk wordt geserveerd. Soms is gewoon wat peper en zout al meer als voldoende. Serveer daarbij enkele verrassende slaatjes en iedereen is gelukkig. Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Hou het simpel, vers en kwalitatief en je barbecue is een gegarandeerd succes.”

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu