Menu
Punten

Jaag jij de allerhoogste kwaliteit na? Mik dan op het verrassingseffect en verbaas je klanten met je kennis over de meest passende bijgerechten. Breng je wildbereidingen op smaak met de juiste groenten en personaliseer ze met de sauzen van Knorr Professional. Wedden dat je de hoofdvogel afschiet?

1. Groenten als gangmaker

Ons motto? Op elk stoofpotje past een dekseltje. Wildgerechten smaken nóg intenser met de juiste garnituur aan hun zijde. Witloof, doperwtjes of spruitjes? Kies de perfecte match en prikkel alle zintuigen.

  • EVERZWIJN: Bij dit kruidige en smaakvolle wild horen garnituren die de licht bittere toets opvangen en/of ondersteunen, dat zijn onder meer rode kool, rode biet met appeltjes, uitjes, raapjes, zuurkool en paddenstoelen. Recept met everwijn? Ontdek hier.
  • WILDE EEND: Heeft een specifieke rijke smaak en vraagt niet veel garnituur. Serveer er gekarameliseerde worteltjes of raapjes bij, uitjes of witloof, en gebakken fruit zoals peer en appel. Inpiratie nodig voor een recept op basis van wilde eend? Klik hier.
  • JONGE PATRIJS: De zachte en kort-vezelige structuur van het vlees laat zich goed combineren met peulvruchten, spruitjes, kolen, witloof en raapjes. Een jus die goed combineert met patrijs? Klik hier.
  • BOSDUIF: Bij het fijne vlees zijn doperwtjes, artisjokken, gestoofde kropsla, schorseneren en paddenstoelen op hun plaats. 
  • WILD KONIJN: Bij stoverij van wild konijn passen dezelfde garnituren als bij haas: gebakken appeltjes, veenbessen, peren gekookt in rode wijn en rode kool. Bij gebakken rug passen witloof, koolsoorten, puree van knolselder of een puree van groene koolstamppot. Ontdek hier een stoofpotje op basis van konijn.
  • HAAS: Zowel bij hazenrug als bij een stoverij van haas passen wintergroenten zoals spruitjes, witloof en schorseneren. Ontdek het recept.
  • EDELHERT: Heeft een uitgesproken kruidige en intense wildsmaak en verdraagt groenten die wat meer uitgesproken smaken zoals spruitjes, pastinaak, rammenas, schorseneren, raapjes, koolrabi, witloof en paddenstoelen, maar ook fruit zoals appelen, peren en bessen.

 

2. Saus de drijvende kracht

Wild zonder saus is als koken zonder vuur. Sauzen verbeteren, verbinden en verbazen. En geven je vlees letterlijk dat extra tikkeltje jus. Makkelijker en toegankelijker dan ooit. Zeker met de kwaliteitssauzen van Knorr Professional win je tijd en heb je een hoge kwaliteit. Het beste van twee werelden in één handomdraai.

Revolutie in je braadpan

Revolutie in je braadpan

Met Knorr Gourmet Poivrade voor Wild tover je in twee minuten de meest indrukwekkende sauzen op tafel. Makkelijk doseerbaar, klontervrij en smaakvast bij bain-marie en na opwarming. Perfect voor zowel klassieke als hippe wildbereidingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hamburger van everzwijn? Bardeer het vlees met spek, werk af met braaduitjes en een jus op basis van poivradesaus. Wist je dat je die ook kunt gebruiken buiten het wildseizoen? Maak ze wat lichter en fruitiger en serveer met eend of varkensvlees. Of gebruik de Poivradesaus als vervanger van de klassieke roux in je stoofpotjes. Succes gegarandeerd!

Nog meer tips? Download de najaarsbrochure met nog meer feestelijke sauzen en tips.

TIP: Sla wild om je heen

TIP: Sla wild om je heen

Groenten, sauzen, kruiding en wijn mogen je vlees natuurlijk niet overheersen. Het wild moet altijd leidend zijn en komt het beste tot zijn recht als het wordt bereid volgens de regels van de kunst. En die verschillen van soort tot soort. Kortom: vakkennis is het begin van alle wijsheid. Ook voor je klanten en medewerkers trouwens. Daarom deze tips:

  • Verzamel alle details over het wild dat je aanbiedt en inspireer je klanten met het achterliggende verhaal, recepten en combinaties. Wilde eend wordt bijvoorbeeld snel droog en lijkt moeilijk te bereiden. Een schuitje wijn of port kan hier wonderen verrichten. Everzwijn is vlees dat rijk is aan eiwitten en kan makkelijk op voorhand worden bereid… Breidt je vakkennis uit want elk type wild heeft zo zijn eigenschappen.
  • Geef je kennis ook door aan je medewerkers zodat zij jouw professionaliteit mee uitdragen en je klanten juist adviseren.
  • Blijf vooral experimenteren met soorten, smaken en technieken. Zo blijf je jezelf, je team én je klanten verbazen.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu