Coq au vin

Ingrediënten
Coq au vin
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding




Ingrediënt naam
Bereiding
-
vetstof 30.0 ml
-
kippenbillen 1.5 kg
-
gerookt spek, in reepjes 250.0 g
-
champignons, in 4 stukken 300.0 g
-
zilveruitjes 300.0 g
-
rode wijn 500.0 ml
-
water 500.0 ml
Bereiding
-
Bereiding
- Snij de kippenbillen in 2.
- Verhit de vetsof en kleur er de met peper en zout gekruide kippenbillen in aan.
- Haal de billen uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
- Bak in dezelfde pan de gerookte spekreepjes, de champignons en de zilverui aan.
- Voeg de Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook en de Knorr Primerba Tijm toe en laat het geheel verder kleuren.
- Blus het geheel met de rode wijn en het water en weglaten.
- Breng aan de kook en voeg er al roerend de Knorr Fonds de cuisine gevogeltefond pasta toe en verdeel het over de kippenbillen in een ovenschaal.
- Gaar onder deksel in een op 160°C voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.
- Controleer de garing en haal de kippenbillen uit de saus. Houd ze warm.
- Verhit de bekomen saus en bind deze op met de Knorr Fonds de Cuisine Bruine Roux.
- Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken om de binding te bekomen.
- Breng op smaak.
- Leg de kippenbillen terug in de saus en serveer.