Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Eend

  • eendenborst 5.0 st
  • peper en zout
  • geklaarde boter 30.0 ml

Pastinaak

Pepersaus

Aardappelmousseline

Opmaak

  • kervel
  • Syrha- en Kikunablaadjes 20.0 st
  • waterkers

Een voltreffer met wild voor het kerstmenu: feestelijk gebraden eendenborst met een sinaasappel-pepersaus en een smeuïge puree. In de groentehoofdrol: geroosterde pastinaak met een extra intense rooksmaak. Wedden dat je klanten wild worden van deze combinatie? 

...

Bereiding

  1. Eend

    • Maak de eendenborsten schoon en kruid ze met zout en peper.
    • Bak ze mooi rosé in de geklaarde boter, laat ze rusten en snijd ze.
  2. Pastinaak

    • Schil de pastinaken, halveer ze, smeer ze in met olie en kruid ze met zout en peper.
    • Rooster de pastinaken in de oven ca. 15 minuten op 175°C.  
    • Breng op smaak met de Knorr Intense Flavours Deep Smoke.
    • Verpak de sjalotten in aluminiumfolie en pof ze in de oven ca. 35 minuten op 175°C.
    • Pel en halveer de sjalotten, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens nog even kort op de snijkant in wat boter.
  3. Pepersaus

    • Verwarm de Cointreau en laat de alcohol verdampen.
    • Voeg de marmelade en het water toe en breng het geheel aan de kook.
    • Voeg de sauspoeder al roerend toe en breng opnieuw aan de kook.
    • Kook de saus nog even rustig door.
     
  4. Aardappelmousseline

    • Breng de melk met de boter aan de kook.
    • Voeg de aardappelpureepoeder toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Opmaak

    • Verdeel de eendenborst samen met de aardappelmousseline en de groenten over de borden.
    • Schep de saus over de eendenborst en maak het geheel af met de waterkers, kervel en de syrha leaves. 
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu