Gebraad van hert met vlierbessensaus en een gratin van aardappelen en knolselderij
Het wildseizoen loopt van begin oktober tot begin januari. De feestdagen zijn dus hét moment om wild op je menu te zetten. Hertenvlees is mager vlees en rijk aan vitaminen, en het heeft een milde smaak. Wedden dat de combinatie met de zoete vlierbessensaus in de smaak valt bij je bewoners?

Ingrediënten
Gebraad van hert met vlierbessensaus en een gratin van aardappelen en knolselderij
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding




Ingrediënt naam
Bereiding
-
aardappelen, schijfjes 6.0 kg
-
knolselder 4.0 kg
-
room 7.0 l
-
gruyère 1.5 kg
-
Hertengebraad 9.0 kg
-
sjalotten fijngesneden 400.0 g
-
mager borstspek 250.0 g
-
jenever 500.0 ml
-
Frambozenazijn 250.0 ml
-
vlierbessensiroop 700.0 ml
-
water 4.0 l
Bereiding
-
Bereiding
- Schik de aardappel- en knolselderijschijven mooi in een ovenschotel en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Breng de room aan de kook en roer er de Knorr Primerba Knoflook en Knorr Primerba Tijm onder.
- Giet de gekruide kookroom over de aardappel- en knolselderijschijven in de ovenschotel en werk af met de geraspte kaas.
- Gaar de gratin gedurende anderhalf uur in een oven van 145°C en controleer daarna of de groenteschotel gaar is.
- Kleur het hertengebraad aan.
- Stoof de sjalotten en het spek in wat vetstof.
- Deglaceer met jenever, frambozenazijn en vlierbessensiroop.
- Voeg het water toe, breng aan de kook en los er de Knorr Professional Wildfond in op.
- Laat tot de saus even inkoken en passeer door een puntzeef.
- Breng opnieuw aan de kook en voeg al roerend de Knorr Gourmet Poivrade voor Wild toe.
- Plaats ondertussen het hertengebraad in een voorverwarmde oven van 110°C.
- Gaar verder tot een kerntemperatuur van 56°C.
TIP: Zoek je een alternatief voor de vlierbessensaus? Maak dan een bruine saus op basis van wildfond.