Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Bereidingswijze

  • vloeibare honing 100 g
  • lamsschouder, ontbeend 1.5 kg
  • wortelen, voor de mirepoix 100 g
  • uien, voor de mirepoix 100 g
  • selder, voor de mirepoix 100 g
  • laurier
  • water 1 l
  • uien, in blokjes 150 g
  • groene boontjes, fijn 1.5 kg
  • Hoeveboter 200 g
  • krielaardappelen, gekookt in de schil 1.5 kg
  • Fijngehakte peterselie 100 g
  1. Bereidingswijze

    • Vermeng de helft Phase met de honing, Specerijenpuree Curry en Knoflook tot een homogene massa.
    • Wrijf er de lamsschouders mee in en plaats ze in een gastronormbak.
    • Voeg de wortelen, uien, selder, Tijm en laurier toe aan de gastronormbak.
    • Plaats de gastrobak in een tot 150°C voorverwarmde oven.
    • Breng het water aan kook en los er al roerend de Lamsfond in op.
    • Giet de lamsfond bij het lamsvlees en gaar verder.
    • Haal het vlees uit de gastrobak en houd warm.
    • Passeer het braadvocht door een punt zeef en bind lichtjes met Maïzena.
    • Stoof de uien aan in de rest van de Phase en voeg er de groene boontjes aan toe, breng verder op smaak met peper en zout.
    • Smelt de hoeveboter en voeg er krielaardappelen aan toe, breng op smaak met peper en zout en werk af met de peterselie.

    TIP: Je kan de lamsschouder ook vervangen door varkensrug, kipfilet of kalkoenfilet. Indien je varken gebruikt, vervang dan Knorr Fonds de Cuisine Lamsfond door Knorr Fonds de Cuisine Kalfsfond. Indien je gevogelte gebruikt, vervang je dit product door Knorr Fonds de Cuisine Gevogeltefond.

  2. Bestel nu