Menu
Punten
Werk een mentorprogramma uit

Werk een mentorprogramma uit

Door elke nieuwkomer binnen je restaurant aan een mentor te koppelen, creëer je een vertrouwde omgeving waarin talenten automatisch worden aangescherpt. Sommige restaurants hebben de gewoonte om nieuwe medewerkers tijdens het eerste half jaar op de verschillende afdelingen te laten meedraaien. Zo ondervind je op welk niveau iemands interesse en meerwaarde ligt. Pas na die proefperiode – waarin alle gerechten, processen en prodecures aan bod kwamen – belandt die medewerker ‘vast’ op de patisserie, in de koude keuken, etc. 

Moedig interne groei aan

Moedig interne groei aan

Ook promotie binnen je restaurant hoeft geen eenzijdig verhaal te zijn. Wie wil doorstromen tot commis kan bijvoorbeeld gevraagd worden om zijn respectievelijke opvolger op te leiden. Op die manier neemt iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid op en zijn alle niveau’s van de keuken met elkaar verbonden.

Automatiseer processen

Automatiseer processen

Met software voor personeelsbeheer slaag je erin de dagelijkse operaties te vereenvoudigen:

  • Via een handig overzicht per werkrooster bewaar je het overzicht tussen flexijobbers, vaste contracten en freelancers. 
  • Ben je op drukke momenten een parttime werkkracht kwijt aan het inboeken en aanpassen van reservaties? Overweeg om alle reservaties online te laten verlopen en koppel aan je reservatie-aanvraag ook een voorschot of voorafbetaling om no-shows te vermijden. 
  • Pols ook na het bezoek van je gasten naar hun tevredenheid via een automatisch gegenereerde mail en deel hun positieve reviews met je netwerk. 

Versterk de talenten van je team via doelgerichte trainingen

1. Kostenbeheer

1. Kostenbeheer

Handige tips over voedselvoorraad en afvalbeheer zullen je kostenstructuur positief beïnvloeden. Deze trainingsvideo brengt je bij waarom inkoop, ontvangst en opslag zo belangrijk zijn voor het succes van een keuken. 

Ontdek hier

2. Operationele efficiëntie

2. Operationele efficiëntie

Hoe minder afval een keuken produceert, hoe kostenefficiënter die kan zijn. Ook door het efficiënt inroosteren van het personeel verhoog je de operationele efficiëntie van je restaurant. We laten je in deze video zien hoe je dit best doet.

Ontdek hier

3. Kostprijsberekening

3. Kostprijsberekening

Weten hoe je ingrediënten op een slimme manier moet inkopen, verwerken en een kostprijsbereiking kunt opmaken is belangrijk voor je marge. Via deze video’s leer je jouw winstmarge te optimaliseren. Gebruik ook onze Food Cost Calculator om je menuprijzen te bepalen.

Ontdek hier

4. Verkoop

4. Verkoop

Om jouw zaak te laten groeien, moet je kwalitatieve producten en diensten kunnen aanbieden en promoten naar je gasten. Deze video’s delen een aantal belangrijke tips. 

Ontdek hier

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu