Menu
Punten

Hoe zorg je ervoor dat je met een efficiënte terraskaart grotere marges kunt maken? En hoe serveer je je borrelplank uit op een hygiënische manier? 
Houd je kaart klein en efficiënt

Houd je kaart klein en efficiënt

Om te beginnen is het belangrijk om je terraskaart compact te houden. Hoe minder gerechten je aanbiedt, hoe effectiever je kunt inkopen en werken in de keuken. Werk daarom met een goede overlap tussen je lunch- en dinerkaart

Serveer bijvoorbeeld een vegetarische salade met The Vegetarian Butcher™ als maaltijdsalade voor de lunch en als klein voorgerecht tijdens het diner. Vergeet daarnaast ook niet om je klassiekers op je menukaart te zetten. Geef je gasten het gevoel van thuiskomen door jouw signatuur weer te serveren waarvoor ze speciaal naar jouw zaak komen. Meer tips over het berekenen van de kostprijs van je menu? Die lees je hier.

Meer gerechten inspiratie geschikt voor lunch en diner: 

Penne arrabiata met vegetarische gehaktballetjes 
Caesarsalade
Gebakken sliptong met puree van jonge prei en tuinkruiden, mosterdsaus

Geen verspilling

Geen verspilling

We willen slim inkopen en daardoor weinig verspillen. Heb je nog soep over van de lunch? Serveer deze dan in kleine kopjes of glaasjes op de borrelplank. Een smakelijke variatie op de borrelplank voor de gast en voor jou geen voedselverspilling.

- Een mooi gerecht waarin je oud brood kwijt kunt: Platbrood met hummus en za'atar.

- Heb je veel groentes (over)? Gebruik overgelate groenten als salade voor de lunch en als diner bij een stukje gebakken vis.

 

 

De borrelplank

De borrelplank

Een borrelplank is een goed alternatief om met overgebleven producten nog iets moois te maken. Serveer bijvoorbeeld een ‘verrassingsplank van de chef’, met een verassende variatie aan hapjes. Speel creatief in op aanbiedingen en seizoensproducten om de planken op te vullen.

Hygiëne

Hygiëne

Zorg ervoor dat je het in de keuken zo makkelijk mogelijk maakt. Minder handelingen betekent meer snelheid en meer overzicht. Basisproducten als bouillons, fonds en mayonaise zijn daarvoor ideale oplossingen. Zo creëer je minder handelingen en heb je sneller heerlijke gerechten op tafel staan.

Ga ook na hoe je zo praktisch en hygiënisch mogelijk tafels kunt indekken en je menukaarten kan laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een trolley met het bestek, servies en de menukaart. Zorg er voor dat je alles grondig reinigt zodra je gasten de tafel verlaten. Doe er alles aan om ook aan je gasten te laten zien dat je je aan de maatregelen houdt.

Meer tips over hygiëne? Dat lees je hier!

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu