Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Bereiding

  • limoensap 3.0 dl
  • Thai fish saus 30.0 g
  • Palmsuiker 30.0 g
  • Hellmann's Basil Vinaigrette Vloeibaar 1L 60.0 g

Garnituur

  • zalmfilet 500.0 g
  • mini komkommers 3.0 st
  • verse asperges, gekookt 10.0 st
  • rode ui, ingelegd 0.5 st
  • honingtomaatjes 30.0 st
  • kafirlimoenblaadjes 3.0 st
  • rode chilipeper 0.5 st

Kreeften-Hollandaise

Opmaak

  • koriander 5.0 tk

Ceviche is van oorsprong een gerecht uit Latijns Amerika. Deze variant met Hollandse asperges heeft een Thais tintje meegekregen. 


...

Bereiding

  1. Bereiding

    • Meng het limoensap, fish saus, suiker en de vinaigrette.
  2. Garnituur

    • Snijd de zalm, komkommer in blokjes en de asperges in stukjes.
    • Snijd de rode ui in dunne reepjes en halveer de tomaatjes.
    • Snijd de limoenblaadjes en de rode peper in ragfijne julienne.
  3. Kreeften-Hollandaise

    • Reduceer de kreeftenjus tot de helft in en verwarm de Hollandaise saus. 
    • Meng de jus door de Hollandaisesaus giet deze in een siphon.
    • Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  4. Opmaak

    • Verdeel de gesneden zalm, komkommer, asperges, rode ui en de tomaatjes in de diepe bordjes.
    • Verdeel het limoenmengsel op de ingredienten.
    • Spuit de schaaldieren Hollandaise erbij.
    • Garneer met de koriander en de fijngesneden lime leaves.
    TIP: Vervang de zalm hier door een andere vette vissoort ( makreel, zeebaars, …) om een ander smaak profiel te bekomen. Maak het gerecht wat rijker door wat gekookt kreeftenvlees( of garnalen) toe te voegen tijdens het dresseren.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu