Geroosterde spitskool met rogvleugel en kreeftenjus
Dit gerecht is geinspireerd door twee sterren chef Magnus Nilson van restaurant Faviken in Zweden

Ingrediënten
Geroosterde spitskool met rogvleugel en kreeftenjus
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding spitskool

Bereiding rog
Saus

Ingrediënt naam
Bereiding spitskool
-
olie, zonnebloem 30.0 ml
-
spitskool, hollandse klasse I 2.0 st
Bereiding rog
-
rogvleugel 800.0 g
-
zout
-
peper
-
vetstof
Saus
-
boter
-
cayennepeper
-
lavas 1.0 tk
Bereiding
-
Bereiding spitskool
Halveer de kolen in de lengte met een mes.
Meng de olie met de curry en verdeel deze over de kolen.
Leg ze op de snijkant op een teflon bakplaat.
Rooster ze gedurende ca. 40 minuten op 180ºC en zet de ven van de oven laag.
Haal de geroosterde kool uit de oven en snijd ze in parten -
Bereiding rog
Kruid de rog vleugel met zout en peper en bak ze in de Phase -
Saus
Reduceer de kreeftenjus samen met de lavas en de cayennepeper.
Passeer de jus en monteer met wat boter.
-
Opmaak
Verdeel de geroosterde kool en de rog vleugel over de borden.
Maak het geheel af met de kreeftenjus.