Kalfsjus met Jamaicaanse peper

Ingrediënten
Kalfsjus met Jamaicaanse peper
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding

Ingrediënt naam
Bereiding
-
sjalot, gepeld 6.67 st
-
zwarte peperbollen 12.0 st
-
raapzaadolie
-
jamaicaanse peperbessen 15.0 st
-
jeneverbessen
-
kruidnagel
-
tijmblaadjes
-
blanke rum 1.0 scheut
-
laurierblad 1.0 st
-
rode wijn 5.0 el
-
peterselie, stengels 10.0 st
-
bleekselder 1.0 st
-
Knorr Professional Rundsfond 5.0 dl
-
Knorr Professional Kalfsfond 5.0 dl
-
boter
Bereiding
-
Bereiding
Bak de sjalotten in de olie aan in een pan, voeg de peperkorrels, bessen en kruidnagel toe. Flambeer met rum, blus met rode wijn, laat inkoken tot een stroop. Voeg de tijm, laurier, peterselie en 1/4 selderij toe en kook kort in. Voeg runderfond en kalfsfond toe.Kook in tot de helft. Bind met bruine roux. Passeer door een puntzeef. Monteer op het einde met boerenboter