Pompoensoep met tamme kastanjes en gruyère
Een heerlijke en unieke pompoensoep om je gasten tijdens de herfstmaanden te verwarmen.

Ingrediënten
Pompoensoep met tamme kastanjes en gruyère
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Soep

Garnituur
Ingrediënt naam
Soep
-
flespompoen 500.0 g
-
wortel 200.0 g
-
water 1.0 l
-
Hellmann's Sandwich Delight Roomkaas Natuur 100.0 g
Garnituur
-
pompoenpitten 50.0 g
-
Kastanjes, gekookte 100.0 g
-
gruyère 105.0 g
Bereiding
-
Soep
Maak de pompoen en de wortel schoon en snijd deze in grove stukken. Breng één liter water aan de kook en voeg de biobouillon toe. Voeg de gesneden pompoen, wortel en de roomkaas toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en draai het vuur lager. Laat het geheel ca. 15 minuten rustig koken tot de groenten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Breng de soep op smaak met wat peper en zout. -
Garnituur
Frituur de pompoenpitten en kruid ze met wat zout. Schaaf de kastanjes dun en rasp de gruyèrekaas. -
Opmaak
Schep de soep in de kommen en maak de soep af met de pompoenpitten, kastanjes en de kaas. Garneer met wat druppels pompoenpitolie.