Tempura van scampi en tomaat en aiolisausje

Ingrediënten
Tempura van scampi en tomaat en aiolisausje
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereidingswijze




Bereiding saus


Ingrediënt naam
Bereidingswijze
-
scampi’s, gebakken 450.0 g
-
water 250.0 ml
-
kerstomaten 120.0 g
-
olijfolie 25.0 ml
-
eiwit gepasteuriseerd
-
panko
-
raapzaadolie
Bereiding saus
-
KNORR Primerba Knoflook 20.0 g
-
saffraan 1.0 g
Bereiding
-
Bereidingswijze
-Verhit de olijfolie en bak er de kerstomaten gedurende 5 min. in aan, houd opzij.
-Bak in dezelfde pan de scampi’s tot deze bijna gaar zijn, voeg de Knoflook toe, laat verder garen, voeg bij de kerstomaten en koel het geheel af tot 4°C.
-Blixer alles fijn, voeg dan het water, Tuinkruiden, Schaaldierenfumet en TSG toe.
-Blixer verder tot men een homogen massa bekomt.
-Spray siliconen vormpjes in met bakkersspray.
-Verdeel de massa in siliconen vormpjes naar keuze.
-Gaar op 90°C., 100% stoom gedurende 15à30 min. naargelang het volume van de vormpjes.
-Laat alvorens de siliconen matjes te demoumeleren, 1 min. rusten (uit de oven).
-Klop het eiwit lichtjes op met een beetje olie.
-Haal de gegaarde vormpjes door het eiwit en daarna door de Panko.
-Frituur aan 160°C tot goudbruin.
-
Bereiding saus
Meng de Calvé Mayonaise met de KNORR Primerba Knoflook, de Conimex Sambal Oelek en de saffraan tot een homogene massa.