Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Gehaktballetjes

  • kalfsgehakt 800 g
  • ei 1 st
  • paneermeel 50 g
  • basilicum 100 g
  • satékruiden 1 tl
  • sjalot, gepeld 333 g
  • peper
  • zout
  • Westmalle Tripel 1 fles

Westmallesaus

  • sjalot, gepeld
  • peper
  • zout
  • tomaten 2 st
  • boter
  • champignons 250 g
  • room 5 dl
  • dragon 1 bs
  • Westmalle Tripel
  1. Gehaktballetjes

    Vermeng het gehakt goed met ei, paneermeel, 100gr gesnipperde sjalotten, de helft van de fijngesneden basilicum, de satékruiden en zout en peper. Draai gehaktballetjes van de gewenste grootte. Giet de Westmalle en de kalfsfond in een diepe gastronormbak. Doe de balletjes erin. Gaar 15 minuten in de combisteamer.
  2. Westmallesaus

    Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees klein. Snijd de sjalotten in ringen 200 gren de champignons in plakjes. Stoof aan in boter, blus af met het kookvocht van de balletjes. Kook goed in en voeg de room toe. Breng aan de kook en voeg 100 grdragonblaadjes en overgebleven fijngesneden basilicum toe. Kook kort in. Bind met de roux en demi-glace. Kruidmet zout en peper.