Wilde duif met spitskool en Kriekenbier
Kriek is een Belgische biersoort van spontane gisting met zure kersen ook wel krieken genoemd in Vlaanderen. Ook een mooie gelegenheid om een kriekenbiertje bij dit gerecht te serveren.

Ingrediënten
Wilde duif met spitskool en Kriekenbier
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Spitskool

Duif
Afwerking
Ingrediënt naam
Spitskool
-
vetstof
-
peper
-
zout
-
spitskool 20.0 bl
Duif
-
Kriekbier 1.0 dl
-
Knorr Professional Wildfond 20.0 g
-
wilde duif 5.0 st
-
suiker 50.0 g
-
Knorr Professional Natural Demi-Glace 500.0 ml
Afwerking
-
Shiso purper 2.0 Pack
Bereiding
-
Spitskool
Maak de spitskolen schoon en hou 10 mooie bladeren apart. Snij voorzichtig de nerven weg en blancheer de bladeren kort in gezouten water. Snij de rest van de kool in julienne. Zet de julienne aan in wat Phase en breng het geheel op smaak met de Primerba Curry en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de julienne op de koolbladeren en rol ze stevig op in plastic folie. Stoom de koolrolletjes in de stoompan tot ze op temperatuur zijn. -
Duif
Kruid de duivenborstjes met zout en peper en bak je in de Phase. Hou de duiven warm en blus de pan af met het kriekenbier. Voeg de suiker, de Demi Glace Natural en de Wildfond toe en laat zachtjes inkoken gedurende 5min. -
Afwerking
Pak de koolrolletjes uit, snij ze netjes bij en verdeel ze over de borden. Leg de gebakken duivenborstjes op het bord en schep wat saus erbij. Garneer met de shisho purper.