Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Spitskool

Duif

Afwerking

  • Shiso purper 2.0 Pack

Kriek is een Belgische biersoort van spontane gisting met zure kersen ook wel krieken genoemd in Vlaanderen. Ook een mooie gelegenheid om een kriekenbiertje bij dit gerecht te serveren.

...

Bereiding

  1. Spitskool

    Maak de spitskolen schoon en hou 10 mooie bladeren apart. Snij voorzichtig de nerven weg en blancheer de bladeren kort in gezouten water. Snij de rest van de kool in julienne. Zet de julienne aan in wat watstof en breng het geheel op smaak met de Primerba Curry met peper en zout. Verdeel de julienne op de koolbladeren en rol ze stevig op in plastic folie. Stoom de koolrolletjes in de stoompan tot ze op temperatuur zijn.
  2. Duif

    Kruid de duivenborstjes met zout en peper en bak je in de vetstof. Hou de duiven warm en blus de pan af met het kriekenbier. Voeg de suiker, de Authentic Demi Glace en de Wildfond toe en laat zachtjes inkoken gedurende 5min.
  3. Afwerking

    Pak de koolrolletjes uit, snij ze netjes bij en verdeel ze over de borden. Leg de gebakken duivenborstjes op het bord en schep wat saus erbij. Garneer met de shisho purper.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu