Brandadekroket, venkel, gepekelde schelvis, paprikamayonaise

Ingrediënten
Brandadekroket, venkel, gepekelde schelvis, paprikamayonaise
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Brandadekroket


Venkelsalade
Gepekelde schelvis
Paprikamayonaise


Ingrediënt naam
Brandadekroket
-
noordzeevis 700.0 g
-
zout
-
olijfolie
-
aardappelen, schijfjes 1.43 kg
-
kokosmelk 400.0 g
-
paneermeel
-
piment d’espelette 2.0 el
Venkelsalade
-
venkel 1.33 st
-
witte balsamicoazijn
-
peper van de molen
-
zout
Gepekelde schelvis
-
schelvisfilet
-
suiker 400.0 g
-
pekelzout 500.0 g
Paprikamayonaise
Bereiding
-
Brandadekroket
Fileer en pekel de vis voor de brandadekroket 30 minuten in grof zeezout. Spoel goed onder koud stromend water en droog. Kook de aardappels in ongezouten water. Stoof de vis aan in olijfolie. Voeg de knoflookpuree, de visbouillon en de piment d’espelette toe. Meng de gestoofde vis met de gekookte aardappels. Bevochtig met kokosmelk. Laat de brandade 30 minuten op een zacht vuur stoven. Draai door een passe-vite. Laat afkoelen in de koelkast. Draai in de gewenste vorm en paneer. Frituur 3 minuten op 180 °C. -
Venkelsalade
Snijd de venkel fijn met de mandoline. Kruid af met peper en zout, witte balsamicoazijn en olijfolie. -
Gepekelde schelvis
Meng voor de gepekelde schelvis het pekelzout en de griessuiker. Pekel de schelvisfilets 45 minuten. Spoel ze goed onder koud stromend water. Droog ze en laat ze een nacht rusten in de koelkast. Snijd de filets in dunne plakjes.Besprenkel met olijfolie en kruid met peper van de molen. -
Paprikamayonaise
Meng de mayonaise met de paprikapuree. Breng op smaak met peper en zout.