Brandadekroket, venkel, gepekelde schelvis, paprikamayonaise | Unilever Food Solutions
Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Ingrediënten

+

Brandadekroket

Venkelsalade

  • venkel 1.33 st
  • witte balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout

Gepekelde schelvis

  • schelvisfilet
  • zout
  • peper van de molen
  • suiker S2 400 g
  • pekelzout 500 g
  • olijfolie

Paprikamayonaise

Bereiding

  1. Brandadekroket

    Fileer en pekel de vis voor de brandadekroket 30 minuten in grof zeezout. Spoel goed onder koud stromend water en droog. Kook de aardappels in ongezouten water. Stoof de vis aan in olijfolie. Voeg de knoflookpuree, de visbouillon en de piment d’espelette toe. Meng de gestoofde vis met de gekookte aardappels. Bevochtig met kokosmelk. Laat de brandade 30 minuten op een zacht vuur stoven. Draai door een passe-vite. Laat afkoelen in de koelkast. Draai in de gewenste vorm en paneer. Frituur 3 minuten op 180 °C.
  2. Venkelsalade

    Snijd de venkel fijn met de mandoline. Kruid af met peper en zout, witte balsamicoazijn en olijfolie.
  3. Gepekelde schelvis

    Meng voor de gepekelde schelvis het pekelzout en de griessuiker. Pekel de schelvisfilets 45 minuten. Spoel ze goed onder koud stromend water. Droog ze en laat ze een nacht rusten in de koelkast. Snijd de filets in dunne plakjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper van de molen.
  4. Paprikamayonaise

    Meng de mayonaise met de paprikapuree. Breng op smaak met peper en zout.