Geroosterde entrecote met zwarte linzen, limabonen en spruitjes
Werk eens met bonen en linzen, dit zijn vergeten groenten, die niet alleen weinig gezien zijn, maar ook fantastisch van smaak.

Ingrediënten
Geroosterde entrecote met zwarte linzen, limabonen en spruitjes
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereidingswijze


Ingrediënt naam
Bereidingswijze
-
zwarte linzen 500.0 g
-
sjalot, gepeld 2.0 st
-
lendestuk, 150 g/stuk 10.0 st
-
limabonen, gekookt 300.0 g
-
vetstof 10.0 g
-
spruitjes 300.0 g
-
rode wijn 30.0 ml
Bereiding
-
Bereidingswijze
Laat de lenzen weken volgens de instructies op de verpakking.
Fruit de sjalot brunoise in wat Phase en voeg de linzen en kruiden toe.
Voeg de linzen toe, blus met water en breng op smaak met de geconcentreerde bouillon.
Snijd de spruitjes en blancheer ze. Braad ze de laatste minuten in een droge braadpan.
Laat de limabonen weken en kook ze gaar in water met geconcentreerde bouillon.
Glaceer de limabonen in wat demi-glace met boter.
Braad de entrecote af.
Fruit enkele sjalotten, blus met rode wijn, voeg kruiden toe en laat inkoken.
Voeg demi-glace toe en laat inkoken tot de gewenste consistentie, werk af met boter.
Leg de linzen op het bord, voeg de spruitjes en limabonen toe en werk af met ingekookte demi-glace.