Salade van zwartoogbonen, geroostede pita, rode ui en Oost-afrikaanse dressing

Ingrediënten
Salade van zwartoogbonen, geroostede pita, rode ui en Oost-afrikaanse dressing
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding van de salade
Bereiding van de Oost-Afrikaanse Dressing


Ingrediënt naam
Bereiding van de salade
-
maïskolf, zwartgeblakerd 40.0 g
-
korianderzaad, kardemom, venkelzaad, dragon, gember, zoveel als nodig 10.0 g
-
lente-ui 10.0 g
-
rode uien 30.0 g
-
rode peper 25.0 g
-
zwartoogbonen 50.0 g
-
pitabroodjes 1.0 st
Bereiding van de Oost-Afrikaanse Dressing
-
limoensap 5.0 ml
-
gemalen komijn
-
kaneel
-
cayennepeper
Bereiding
-
Bereiding van de salade
- Leg het pitabroodje op een hete grillpan voor een roosterpatroon op de pita en om de pita goed op te warmen. Snij in driehoekjes.
- Laat de bonen minstens 3 uur in koud water weken. Spoel en kook ze vervolgens in licht gezouten water tot ze gaar maar niet plat zijn. Spoel. Meng alle ingrediënten van de salade in een kom.
-
Bereiding van de Oost-Afrikaanse Dressing
- Vermeng alle ingrediënten goed onder elkaar.
-
Servzeren
- Meng de Oost-Afrikaanse dressing door de salade. Doe in een kom. Leg de pitadriehoekjes rond de binnenrand van de kom.
Tip: Voor een frisse salade, vervang de Oost-Afrikaanse Dressing door de Hellmann’s Vinaigrette Sjalot Rode Ui