Zeeduivel met linzen, gebakken asperges en pittige hollandaise
Een klassieke combinatie van zeeduivel en spek in nieuw jasje

Ingrediënten
Zeeduivel met linzen, gebakken asperges en pittige hollandaise
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Zeeduivel
Saus

Garnituur
Vadouvan vinaigrette

Asperges
Opmaak
Ingrediënt naam
Zeeduivel
-
vetstof
-
vadouvankruiden 10.0 g
-
zout
-
peper
-
zeeduivel 800.0 g
Saus
-
thaise currypasta 8.0 g
Garnituur
-
beluga linzen 150.0 g
-
gele wortel 40.0 g
-
wortel 40.0 g
Vadouvan vinaigrette
-
vadouvankruiden 2.0 g
-
sinaasappelsap, vers 5.0 dl
Asperges
-
groene asperges, vers
-
serranoham
Opmaak
-
oost-indische kers 1.0 Pack
-
waterkers 11.0 g
Bereiding
-
Zeeduivel
Kruid de zeeduivelfilet met zout, peper en de vadouvan. Bak de zeeduivelfilet op matig vuur tot de juiste gaarheid is bereikt. Snijd de zeeduivel in mooie mootjes. -
Saus
Verwarm de Hollandaise saus en voeg de curry pasta toe. Passeer de saus en giet het geheel in een siphon. Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm. -
Garnituur
Kook de linzen in water gaar.Snijd de wortels in fijne brunoise en voeg dit aan de linzen toe. Giet de linzen af en voeg wat van de vinaigrette toe -
Vadouvan vinaigrette
Mix alles onder mekaar -
Asperges
Blancheer de asperges kort in water met wat zout. Rol de asperges in de ham en bak ze kort in wat Phase -
Opmaak
Verdeel de linzen samen zeeduivelmootjes en de gebakken asperges over de borden. Garneer met Oost Indische kers en de waterkers en maak af met de pittige Hollandaise