Stoofpotje van kip op Spaanse wijze
Om de bereidingstijd te verkorten kunt u de kippenbout vervangen door blokjes kip- of kalkoenfilet.

Ingrediënten
Stoofpotje van kip op Spaanse wijze
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding




Ingrediënt naam
Bereiding
-
kippenbouten 15.0 st
-
vetstof 20.0 ml
-
Chorizo, in blokjes 200.0 g
-
rode ui, fijngesneden 200.0 g
-
wortelen, in blokjes gesneden 300.0 g
-
witte selder in blokjes 150.0 g
-
gerookte paprika 2.0 st
-
droge sherry 100.0 ml
-
water 500.0 ml
-
kidneybonen 800.0 g
-
Peper En Zout
Bereiding
-
Bereiding
Snijd de kippenbouten in tweeën, kruid ze met peper en zout, kleur ze aan in Phase en laat ze uitlekken. Verhit Phase in een casserole en bak de chorizo, de rode ui en de blokjes wortel, selder en rode paprika licht aan en laat ze 5 minuten stoven. Voeg de knoflook en de sambal toe en laat ze 1 minuut meestoven. Blus af met de sherry en voeg al roerend de bouillonpasta toe. Voeg het water, de Napoletana saus en de stukken gebakken kippenbout toe. Laat alles 35 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg de uitgelekte bonen toe en laat deze even opwarmen in de jus.